Reparatii cutii viteze manuale si automate pentru camioane

Serviciile noastre de reparatii cutii viteze manuale si automate pentru camioane si autoutilitare, au o acoperire nationala si nu numai. Deseori ni se intampla ca din tarile vecine sa vina clienti atrasi de preturile noastre foarte bune.

Bineinteles ca acesti clienti, veniti dintr-o piata cu standarde si preturi mai ridicate, sunt mult mai exigenti. Dezvoltarea echipei noastre din punct de vedere profesional ne-a asigurat posibilitatea de a ne ridica la aceste asteptari si ne-a stimulat la o dezvoltare continua.

Am facut mai multe vizite la partenerii nostri din strainatate ca sa intelegem metoda lor de lucru si sa o putem aplica cu succes in firma noastra. In ultimii ani am invatat mult de la clientii si partenerii straini si in acest articol doresc sa impartasesc cate ceva din aceasta experienta.

Citeste si: Colaborari cu producatori de piese camioane renumiti mondial

Reparatii cutii viteze manuale si automate dupa buget!

In cazul oricarui tip de reparatii cutii viteze manuale si automate pentru camioane, tinta finala este un serviciu de calitate superioara. Nu se accepta rabat de la calitate pentru reducerea cheltuielilor. Din start se pune intrebarea, unde sunt costurile cele mai mari cand vorbim despre reparatii de calitate superioara?

Costurile cele mai mari sunt la piese care trebuie neaparat sa fie de calitate. Munca unui mecanic de cutii viteze este aceeasi chiar daca lucreaza cu piese de slaba sau de inalta calitate, insa rezultatul muncii va fi total diferit.

Calitatea pieselor utilizate ofera din start o garantie suplimentara oricarui client ca lucrarea va fi de durata si nu vor fi necesare reparatii ulterioare la alte costuri suplimentare.

Bineinteles ca si pe piata din UE exista firme care lucreaza la preturi mai mari si alte firme care lucreaza la preturi mai mici. Diferentele pot veni ori din manopera, ori din pretul pieselor utilizate.

Citeste si: Solutii si practici de reparare a cutiilor de viteze

Pret reparatii cutii viteze manuale si automate

Preturile la reparatii cutii viteze manuale si automate au trei mari componente:

  • pretul piesei de schimb
  • pretul manoperei
  • pretul transportului (optional)

Fiecare service de reparatii practica preturi diferite. In acest pret se reflecta atat pretul pieselor cat si cel al manoperei. Cateodata clientul vine cu piesa cumparata de acasa, in acest caz se plateste doar manopera.

Preturile la piese de schimb

Calitatea piesei de schimb poate influenta puternic pretul unei reparatii. O piesa poate avea preturi diferite la diferiti furnizori. De cele mai multe ori un lant intreg de firme isi iau comisionul pana piesa ajunge la clientul final. Acest lant de firme pot fi mai multi intermediari:

  • producatorul de piese de schimb
  • importator si distribuitor de piese camioane
  • magazine online de piese de schimb camioane
  • magazin din oras cu piese de schimb
  • service de reparatii

In acest lant de firme intermediare, o piesa de schimb de la acelasi producator poate fi gasita la mai multi intermediari, la preturi diferite. Totodata exista mai multi producatori ai acestor piese de schimb, fiecare cu pretul lui si la standardul lui de calitate.

Si noi ne regasim in acest lant, avem relatii directe cu firmele producatoare de piese de schimb pentru camioane si autospeciale si avem o sectie care se ocupa de importul si distributia acestor piese, tocmai de aceea avem un pret bun pe piata din Romania.

Citeste si: Comercializam piese camioane la pret de furnizor

Cum se fixeaza preturile la manopera?

Preturile la manopera difera de la o firma la alta, fiecare calculeaza pretul in asa fel incat sa acopere toate cheltuielile si sa ramana cu ceva la sfarsitul lucrarii. In general se calculeaza in ore si dupa complexitate, fiecarui proces de reparatie i se atribuie un anumit numar de ore in care se poate finaliza si se tine cont si de complexitatea acestuia.

In pretul de manopera se pot include si costurile de diagnosticare  fara de care lucrarea nu poate fi exacutata. Diagnosticarea este un proces premergator reparatiei si de cele mai multe ori este necesara demontarea si desfacerea cutiei de viteze pentru a vedea ce piese sunt necesare pentru reparatii.

Pretul transportului (optional)

De multe ori cand se aloca bugetul de reparatii cutii viteze, se tine cont de distanta de la client la service. Aceasta distanta poate fi minima, daca clientul este din localitatea in care este service-ul nostru sau poate fi la distanta de mii de km.

Tocmai din acest motiv spunem ca pretul transportului este optional, nu toate firmele au nevoie de servicii de transport pentru cutia de viteza reparata. Exista un numar de clienti destul de mare care lunar utilizeaza sistemul nostru de transport pentru cutii de viteze trimise la reparatii la noi si inapoi la client.

Sunt unii care aleg sa trimita singuri sau aduc ei cutia pentru reparatii mai ales daca sunt din zona. Noi oferim o solutie de transport care usureaza munca clientilor nostri, solutie care este foarte apreciata mai ales de catre clientii mai indepartati.

Astfel avem clienti care vin cu resurse proprii din Cluj, Oradea, Satu Mare, Zalau Timisoara sau Bistrita si clienti care apeleaza la serviciile noastre de transport din judetele mai indepartate, Iasi, Ploiesti Prahova, Botosani si altele.

Citeste si: Serviciul de reparatii cutii viteze cu transport inclus

Costurile de reparatii se amortizeaza in timp

Pe piata auto din UE se merge foarte mult pe predictibilitatea afacerilor si pe stabilitate. Alegerea firmelor de reparatii cutii de viteze manuale sau automate se face in primul rand dupa reputatie.

Reputatia este ca o garantie nescrisa care aduce un plus de credibilitate firmei respective. Garantia ca lucrarea va fi executata corect si cu piese de calitate in cel mai scurt timp posibil.

Oamenii de afaceri stiu ca orice castig vine cu costuri si isi calculeaza castigurile si cheltuielile pentru a fi echilibrate. Deseori aleg un service specializat cu pret mai ridicat daca acesta utilizeaza piese de calitate superioara, ceea ce le ofera un plus de siguranta si predictibilitate.

Cu cat lucreaza mai mult un vehicul fara reparatii suplimentare, cu atat castiga mai mult patronul firmei. Este normal ca reparatiile de calitate la camioane si autoutilitare sa fie privite ca o investitie care se amortizeaza in timp.

Este o strategie pe termen lung care nu da gres niciodata, chiar daca la prima vedere necesita o suma mai mare de bani. Predictibilitatea ajuta la stabilitatea afacerii si nu poti avea stabilitate daca nu te poti baza pe vehiculul tau.

About the author